Home

Servicii de conciliator în procedura concordatului preventiv sau a mandatului ad-hoc

În cazul în care compania dumneavoastră traversează o perioadă de criza, expertii PDA Insolvency sunt in masura sa va ofere sprijin competent in vederea depasirii situatiei dificile prin parcurgerea procedurilor de mandat ad-hoc si de concordat preventiv. Aceste masuri sunt prevazute si reglementate de Legea 85/2014 ca proceduri de prevenire a insolventei si sunt aplicabile debitorilor aflaţi în dificultate financiară.

 

Mandatul ad-hoc reprezinta procedura confidentiala, declansata la cererea debitorului, prin care un mandatar ad-hoc, desemnat de catre instanta, negociaza cu creditorii in scopul realizarii unei intelegeri intre unul sau mai multi dintre acestia si debitor, in vederea depasirii starii de dificultate in care se afla intreprinderea debitorului.

Expertii PDA Insolvency va pot asista in aceasta procedură prin negocierea incheierii unor acorduri cu unul sau mai multi creditori pentru reesalonari, stergeri sau reduceri partiale de datorii, mentinerea/denuntarea unor contracte, reduceri / restructurari de personal, acoperirea creantelor prin proceduri amiabile.

 

Concordatul preventiv reprezinta contractul incheiat intre debitor, pe de o parte, si creditorii ce detin cel putin 75% din valoarea creantelor acceptate si necontestate, pe de alta parte, prin care debitorul propune un plan de redresare a intreprinderii sale si de acoperire a creantelor acestor creditori impotriva sa, iar creditorii accepta sa sprijine eforturile debitorului de depasire a dificultatii in care se afla.

Orice debitor aflat în dificultate financiară, mai puţin cei excluşi conform prevederilor Legii 85/2014, poate introduce la tribunalul competent o cerere de deschidere a procedurii de concordat preventiv. Prin cererea sa, debitorul propune un administrator concordatar provizoriu dintre practicienii în insolvenţă autorizaţi potrivit legii.

Procedura pe care expertii PDA Insolvecy o propun in cazurile aplicabile, prezinta cateva avantaje foarte importante pentru societatea dumneavoastra, cum ar fi:

  • numirea conciliatorului (acesta este un profesionist care in numele si pe seama dumneavoastra dumneavoastra este in masura sa obtina o executare a platii debitelor restante cat mai avantajoasa pentru dumneavoastra);
  • posibilitatea de a solicita suspendarea executarilor silite demarate impotriva societatii dumneavoastra, suspendarea curgerii dobanzilor, penalitatilor si cheltuielilor aferente creditorilor; 
  • imposibilitatea deschiderii procedurii insolventei / falimentului impotriva societatii dumneavoastra; 
  • impactul pozitiv asupra clientelei (desi este o procedura asemanatoare cu insolventa nu are niciunul din dezavantajele acesteia cum ar fi durata, publicitate negativa etc.).